| Home | Bolesti | Dijagnostika | Lijekovi | Radovi | Novosti | Linkovi |Kamfart

Krema protiv bolova kod reumatskih i upalnih stanja i sportskih povreda

Sastav 1 g kreme sadrži: 10 mg benzil nikotinata, 10 mg metil salicilata, 10 mg mentola i 20 mg kamfora

Djelovanje
Nakon prolaska u kožu i potkožno tkivo, vrlo brzo po nanošenju kreme, dolazi do širenja krvnih sudova praćenog crvenilom, osjećajem toplote, osvježenja, peckanja, a zatim do prestanka bola.

Indikacije
- lokalni reumatski, neuralgični i mialgični bolovi u toku reumatskih stanja (reumatizam mišića i degenerativni reumatizam zglobova)
- lumbago, išijas
- bolni fibrozitis
- neuritis, neuralgija
- bolovi uslijed priraslica pleure
- sportske povrede i konfuzije

Doziranje i primjena
Krema se primjenjuje površinski, nanošenjem na kožu. Kod odraslih i djece starije od 12 godina kremu lagano razmazati, blagim nanošenjem u jednom sloju na oboljela mjesta na koži, 3-4 puta dnevno. Krema se nanosi istovremeno najviše na dva oboljela mjesta, a površina nanošenja ne treba biti veća od veličine dva dlana.

Posebna upozorenja
Kamfart krema ne smije doći u kontakt sa sluznicama, očima, oštećenom ili upaljenom kožom. Namazane površine ne treba zagrijavati, niti stavljati tople obloge. Ukoliko se za 7-8 dana ne osjeti poboljšanje treba konsultovati ljekara ili prekinuti primjenu. Nakon primjene kreme, ruke je potrebno dobro oprati. Krema se ne smije primjenjivati u toku trudnoće, dojenja i kod djece mlađe od 12 godina.

Pakovanje
Tuba sa 40 g kreme

Prije upotrebe pažljivo pročitajte priloženo uputstvo.

OTC lijekovi
 u svim apotekama bez recepta
Bostrombin gel
Bostrombin mast
Bronchobos
Lydoporoct mast
Pilfud 5%
Ranibos 75
Stomatidin
Vitamin AE
Ovi se lijekovi mogu nabaviti bez recepta u svim apotekama
{market}
Upozorenje: sadržaji su isključivo informativnog karaktera i ne mogu zamijeniti ljekarske savjete i upute! HealthBosnia.com - ima autorska prava na ovu stranu. Svako objavljivanje teksta ili dijelova ovog teksta je moguće samo uz saglasnost HealthBosnia.com © 1999-2008, by HealthBosnia.com ALL RIGHTS RESERVED. E-mail i kontakt